torsdag, februari 25, 2010

Captains log

Captains log 20100225: 113.7kg 104cm

Två veckor med minst 500 extra kalorier (mot det jag brukar äta) har gett en viktuppgång på 0.5Kg... räknas ens det som en viktuppgång?

Nu fortsätter jag, som vanligt ett tag, så får vi se vad som händer....

1 kommentar:

Anonym sa...

Tog mig en tur hit efter fetsmart, jag måste bara säga att jag höjer ögonbrynen rejält när man äter så lite som 2000 kcal inte går ner i vikt. I alla fall om man väger tresiffrigt.

Det är ingen kritik. Det är bara jag som är fascinerad. Förra året körde jag ett test från 79,4 kilo till 71,4 kilo på åtta veckor med metoden; "Träna mer, ät mer och gå ner i vikt" och i snittade 3000 kcal/dygn.

Med det ville jag visa att det visst går att äta mer (själv äter jag oftast ungefär P:20%-K:40%-F:40% i energifördelning - inget medvetet val utan det bara blir så, den enda jag medvetet försöker se till är att få i mig lite mer proteiner) och gå ner i vikt. Funkade kanon.

Det här med platåer är trams, fast det beror på hur man definerar platå. Jag definerar det typ orsak och verkan. När man går ner i vikt, och inte gör några andra förändringar så tar det stopp förr eller senare eftersom kroppens energibehov minskar. Då får man antingen välja på att äta mindre, eller öka uttaget. Och att äta mindre är ju en jävla tråkig väg om man gillar att äta mat.

Lycka till med fortsättningen.