onsdag, september 09, 2009

Inte en enda...

Finns där någon som mått sämre med LCHF-kost?

Mycket bra artikel av Sven-Erik Nordin, på newsmill

"Det statliga verk som ansvarar för kostråden till hela vår befolkning och som i årtionden talat om för oss hur farligt mättat fett är, kan alltså knappt redovisa någon forskning alls som stöd för sina kostråd! Och trots att detta avslöjas så obarmhärtigt, så blir det knappt någon reaktion alls i media. Mycket märkligt! Vi svenskar tycks vara en skock idioter, som inget högre önskar än att bli vilseledda och äta oss sjuka."

Och jag som surfat många timmar lchf, har aldrig läst om någon enda person, som allt sammantaget blivit sämre med lchf-kost. Har du?

4 kommentarer:

Tant Grön sa...

Jag har faktiskt stött på två personer på iFocus som inte mått bra av LCHF. Exakt varför vet jag inte, men dom mår inte bra. Men det är nog dom enda... Annars är det ju mest positivt.

hemul sa...

Jag med. Flera stycken. Men de har nog snarast mått dåligt av att äta extremt lite kolhydrater. De som tordads prova att lägga till lite har börjat må bra. De andra har väl lagt av helt med kosten för att de trott att det är allt eller intet som gäller.

Tant Grön sa...

Tror även att det kan bli mentalt nojjigt precis som med all annan bantning om man ser på LCHF som en bantningskur. Istället för att äta så att man mår bra så bestämmer man sig för att inte äta kolhydrater alls och sen är det orubbligt. Man kan ju må ganska kasst om man drar ner på kolhydraterna allt för drastiskt - själv har jag varierat ganska mycket under den tid jag hållit på, just för att känna efter vad jag mår bäst av.

Så det där med allt eller inget kan nog stämma för en del och då kan det bli helt fel.

fuldrutt™ sa...

Ok, men jag menar såhär:
Hälsotillståndet har ju flera "ben" där några är mage, vikt, ork, sömn osv.... jag menar att om en sak blir sämre men de andra bättre är ju hälsan sammantaget bättre, eller? Och hur många personer finns det då?

Jag kanske svamlar men jag tvivlar att någon som gjort ett ärligt försök kan påstå att de mått "in alles" sämre