måndag, september 20, 2010

75 personer

75 personer i det valdistrikt jag bor i, röstade på SD (av 1800st röstberättigade). Det kan vara min granne, kassörskan på ICA eller den killen jag möter på cykeln på väg till jobbet. 75st personer som tycker att min granne ska flytta "hem". 75 personer som föredrar att nazister ska leda landet. 75 personer som tycker att mina barns kamrater är lägre stående varelser bara för att deras farmor kommer från ett annat land, eller för att hon tillhör en annan religion.

Jag vill inte dela min vardag med människor som tycker att folk är mindre värda för att de råkar vara födda i ett annat land. Hur ska jag kunna gå med mina barn till plockgodisaffären och se föreståndaren (ägaren) i ögonen när vi (svenska folket) väljer in nazister i vår lagstiftande församling?

Jag vill be alla utlandsfödda svenskar om ursäkt. Jag önskar jag kunde bevisa att jag inte röstade SD men jag kan bara fortsätta leva med mina underbara vänner, grannar och arbetskamrater och visa i handling att jag önskar dem fortsatt välkommna i detta landet och att jag VILL att de ska vara kvar.


Men jag förstår om dom flyttar, för hade jag något alternativ skulle jag flytta. Jag är inte säker på att jag vill bo kvar här längre.

1 kommentar:

hemul sa...

Ja fy fan. Och ännu värre är det i vissa andra länder. Lär sig folk aldrig vad som kommer av sån här skit?

Det är skam, det är fläck på Sveriges banér...