lördag, augusti 14, 2010

Skruva om procenten?

Ännu en mycket intressant film på tuben. Massvis med fakta, gammal sanning vs modern sanning men det som fastnade hos mig var avsnittet där hon pratar om skillnaderna mellan LC och LF-kost och framför allt för vilka personer respektive diet fungerar bäst.

Short-short version:
Insulinresistenta = LowCarb
Insulinkänsliga = LowFat

När man då tänker på att många människor som börjar sin "karriär" med LCHF (och lyckas bra) blir med tiden och viktnedgången friskare och ökar sin insulinkänslighet betydligt kanske det inte är så konstigt att många når en platå efter ett tag. Man har, helt enkelt, gått från att vara insulinresistent till att bli insulinkänslig. Kontentan av detta är att man då borde byta LC till LF, eller?

Jag kikar tillbaka på mina "Captains Log" och inser ju att jag hamnade på en ruskig platå som varade i ett halvår, typ... och ser att när det började rulla utför igen så har makronutienterna förändrats en aning.

Förr = 1/15/84 (Kolh/Prot/Fett)
Nu = 3/30/67

(ungefärligt genomsnitt)

Inte för att 67% Fett är en lågfettkost, men betydligt lägre än förut... intressant detta... som ett rollspel på internet. Första nyckeln går till första dörren, men sen får du leta nyckel igen innan du kommer förbi nästa dörr...

Inga kommentarer: