torsdag, oktober 01, 2009

Varför är det så svårt?

Får en del frågor om detta med maten... både IRL och även här på bloggen, senast av "Anonym" som undrar var jag får mina recept ifrån... citat: "Var hittar du dina matrecept? Jag vet så lite om LCHF-mat. Har du nån hemsida el bok du kan rekommendera till en nybörjare?"

Asså sånna frågor kommer från kvinnor.... iofs inget fel på kvinnor, jag gillar kvinnor men jag gillar INTE att de är så receptfixerade och ska krångla till det hela tiden ;-) LCHF är ju sprättlätt... Jag lagar helt vanlig mat till familjen, t.ex. köttbullar, stuvade makaroner och nån slags grönsaker (blomkål, broccolli whatver) och sen så äter jag bara köttbullarna och grönsakerna. Vill jag ha det "såsigare" gör jag en gräddsås eller klickar på krämfräsch eller smör...

Här kommer min receptsamling:

Kasta allt margarin, använd aldrig något med ordet light skrivet på förpackningen, använd aldrig färdigmat, laga samma mat som vanligt men stek i smör och gör gräddsås.
Svårare än så är det inte, capiche?

Skulle inte det räcka åt er, och ni känner att ni absoluuuut inte kan klara er utan recept så finns ju alltid LCHF-recept.nu...


Och du, Anonym.... jag gillar dig ändå, fastän du är en receptfixerad kvinna!

1 kommentar:

catta sa...

Tssss, vilken tur att du har mig som motvikt då. Jag har samma "recept" som du, har ALDIRG tittat på recept för matlagning.
Det är ju det som är charmen! Det är ju "bara"...;-)

Hur går det med tvåhjulingen?