onsdag, december 01, 2010

Månadens hetsbantning

November månads genomsnitt:

Dagligt intag = 1550 kcal
Dagligt kaloriunderskott = 510 Kcal

Proteiner: 74g (20%)
Kolhydrater: 46g (9%)
Fett: 117g (70%)

Totalt kaloriunderskott oktober = 15250 => 2,0 kg fettvikt.

Dessa siffror tog mig från 97,1 kg till 95,9. Minus 1,2kg alltså... Sämsta månaden på länge, men åxå det högsta kolhydratgenomsnittet på två år... sammanträffande? Nej naturligtvis inte... Det är också självklart Londonresan som "förstör" månadens siffror och med mer normala ätardagar hade siffrorna sett bättre ut. Med ett kolhydratintag på 10gr per dygn under londondagarna hade snittet legat på 13gr/4% för hela månaden istället för 46gr/9% som det nu blev.

Nåväl, inte gråta över spilld mjölk, det blir som det blir och jag gick ju, trots allt, ner ändå...

Kom ihåg: Jag strävar/siktar inte efter ett visst (lågt) kaloriintag, jag äter när jag är hungrig (inte för att klockan är 12 och det är lunchrast) och låter bli när jag inte är det. Jag redovisar bara vad det faktiskt blev, i efterhand, och hur det stämmer (eller inte) med kaloriprincipen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har ju gjort "jätteresultat". Grattis! Hur långt tänker du gå egentligen? Jag förstår om du vill leva så kolhydratfritt som möjligt resten av livet, men vad är din målvikt? Hur lång/kort är du? Såg att du hållit på sen julafton 08, du har alltså hållt på 2 år snart. Fantastiskt. Själv har jag lyckats med 26 kilo på drygt ett år, men nu vill inte kroppen "lyda" mej längre.
Btw, hur går det med garderoben ;-)

Hade/Gunborg

fuldrutt™ sa...

Tack Gunvor!

Jag har inget egentligt mål längre och tänker äta LCHF resten av livet som det ser ut nu... vill inget annat och längtar inte det allra minsta efter "vanlig mat". Vikten får hamna där den hamnar men visst vore det väldigt roligt om jag kunde nå 85kg ungefär så det kan man väl säga är mitt mål. (Är 1.81 lång)

Jag stod still i typ ett halvår (om du kollar http://www.fuldrutt.se/2010/01/captains-log_17.html så ser du) men körde vidare med god mat och allmänt välmående. Började sen gå ner igen helt automagiskt så kör vidare ska du se att det kommer.

/fulis