söndag, augusti 22, 2010

Klarsynt

Ibland önskar jag att jag var mer klarsynt och genomtänkt i mina åsikter. Jag mest fladdrar runt i tankarna och går på feeling oftast. Då är det tur att andra är det och att såna som jag kan läsa det vi tycker, färdigformulerat lixom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men den där snubben är ju reaktionär och ute och cyklar, i alla fall politiskt. Du verkar ju ha hjärtat åt vänster, finns väl bättre saker att läsa?

Zac sa...

:O Det är inte ofta jag anklagas för att vara reaktionär! :o)

Nästan lite roligt faktiskt, framför allt om man ens själv antyder att Vänstern och Miljöpartiet på något sätt skulle vara progressiva. S:s 70år senaste åren vid makten? Hahaa, ja, herregud - nyspråk är alltid det nya svarta.

Men jag tackar för de vänliga orden, Fuldrutt. Själv har jag alltid sett mig själv som vänster (socialliberalt vänster), men fullständigt tappat tilltron på S och deras gamla och felaktiga bidragslinje. Gick sedan mot MP, men hade (och har!) svårt för deras tillväxtfientliga attityd. V vill jag inte ens nämna i sammanhanget... ;o)

Men vi får se - ett nytt S med en uppreviderad och uppdaterad politik för framtiden skulle säkert vara intressant. Frågan är om det blir så stort valnederlag att de tvingas reformera?

Jag ser att Alliansen har förändrat mest av de regeringar jag följt sedan jag blev intresserad av politik. Är det något man kan säga om deras politik så är det knappast reaktionär? Bakåtsträvarna finns på andra sidan där man vill tillbaka till ett skattesamhälle med stora och nödvändiga bidrag från den goda staten. Och fd kommunister i regeringen? Det var Sahlins första riktigt stora misstag.


//Zac