Blev inspirerad av Andrea's inlägg häromdan och dessutom ville ungarna ha pizza... så jag gjorde vanlig pizzadeg till dom och lchf-botten till mig.
Pizzadeg a'la LCHF:
1 ägg
1 msk Olja
1,5 msk Fiberhusk
2,5 msk vatten
½ krm bakpulver
Salt, timjan, basilika, vitlök
Men nu gillar jag inte olja i maten så jag moddade detta recept lite och gjorde såhär:
2 ägg
1 skvätt vispgrädde (gissar på 2 msk)
1,5 msk Fiberhusk
½ krm bakpulver
1 dl riven Stureost
Salt, oregano, basilika, vitlök
Smetade ut röran på ett bakplåtspapper så tunnt jag vågade utan att plåten "lyste igenom". In i ugnen 15 minuter. Medans ungarnas pizzor var inne i ugnen, la jag på tomatsås (hemgjord), skinka, oliver, champinioner, ost och lite annat hittepå..... gräddade den sen som vanligt tills det vart bra färg på osten.
Den blev rackarns god, men framför allt så vart pizzabotten kanonbra, nästan bättre än den traditionella vetedegen.
10 kommentarer:
Visst blev det en OK bra pizza...för oss som inte "tål" vanliga pizzor...
Testar din nästa gång.
Trevlig kväll!
inte bara "ok"... tyckte bottnen var godare än det traditionella vetedegsbrödet. Nästa gång gör jag samma botten till kottarnas pizza. Bara man inte säger något så klagar de inte ;-)
Super med pizzareceptet.. har stulit med mej det och kommer att göra det i helgen..
Tack!!!
Hur många grader på ugnen?
Hittade ditt modifierade pizzarecept när jag sökte efter LCHF-recep. Testade igår och måste säga att jag är mer än nöjd. Supergod och inte alls besvärlig deg. Kommer att användas fler gånger. Dessutom tycker jag att du är jätteduktig som klarat av så många kilon!
Jag länkade till din LCHF-pizza i min blogg, hoppas det var ok?! Den är riktigt god, godare än vanlig:) Vi har kört den här hemma i några månader nu och även barnen tycker om den! Tack för receptet!
Har testat många olika varianter av pizzabottnar men den här var överlägset bäst!! Tack för receptet! Kommer verkligen att användas igen! :)
Provade denna idag och den blev jättegod :)
Här ser ni mitt resultat http://freestylelydia.wordpress.com/2012/02/21/vegetarisk-lchf-pizza/
Gjorde den här pizzan i helgen åt min sambo och han tyckte att den var supergod :-) Smakade lite jag också och tycker att den var minst lika god som den vanliga.. Så det blir nog att göra den till alla nästa gång :-)
Jag och tjejen har testat ditt recept och jag måste säga att det blev väldigt bra. Vi har testat ett par andra recept på pizzadeg men alltid blivit besvikna. Även denna deg var som ett stekt ägg när den kom ut ut ugnen efter förgräddningen, men på något sätt blev den ändå väldigt bra när det var klart sedan. Vi hade en tomatsås gjord på ca 300 g passerade tomater som vi kokat ner en grönsaksbuljongtärning, oregano och lite salt (ca 2 krm). När den svalnat bredde vi ut det på degen. Därefter hade vi salami, champinjoner på burk och en blandning av två olika prästostsorter (vi har ganska mycket ost), en lagrad ost och en med vanlig styrka (blir väldigt bra). Efter ca 7 min i ugnen var det klart och den godaste pizza jag ätit i mitt liv. Det beror naturligtvis inte bara på degen, vi fick till det väldigt bra med osten men degen var väldigt bra. Jag kunde inte sluta mumla för mig själv hur jä...la god pizzan var medan jag åt :) Så tack så mycket för tipset! Det blir detta recept på pizzadeg som används hemma hos mig i fortsättningen.
Skicka en kommentar